Yoga

MAY KUNZ 

Coaching, Yoga og Mindfullness

Lillehammer 

(+47) 970 97 886


YOGA

Som yogalærer er jeg opptatt av at yoga kan være for alle, uansett fysikk alder og livssituasjon. Det handler om hva yogaen kan gjøre for deg gjennom hensiktsmessige øvelser og tilpasninger og å møte seg selv med mildhet og vennlighet akkurat der du er.


Jeg har min grunnutdanning i Virya Yoga fra Nordiska Yogainstituttet (200t) og videreutdanning (300t) i Yin Yoga, Yoga Therapeutics (Hatha Yoga og Tradisjonell Kinesisk Medisin) og Mindfulness.


I studioet mitt sentralt i Lillehammer har jeg yoga én til én og i små grupper (1-8 personer). Ofte kombinerer jeg yoga, coaching og mindfulness hvor hensikten er å skape en mental og fysisk verktøykasse tilpasset hver enkelt for å kunne prioritere og være aktivt tilstede i eget liv. Jeg underviser i flere klasser ved Hønsehuset Yoga på Lillehammer. Du finner oversikt over kurs og priser her.


Yin Yoga

Yin yoga gir oss tilgang til å åpne og "tøye" bindevevet og den dype muskulaturen i kroppen vår. I tillegg til økt fleksibilitet, får du også økt energi i kroppen. Treningen passer for alle, enten du er erfaren yogi, idrettsutøver eller nybegynner. I en yin yoga klasse legger vi hovedvekt på området mellom knær og skuldre: lår, bekken, hofter, ryggsøyle og skuldre. Bindevevet er som et helhetlig nettverk i kroppen vår, og disse øvelsene vil derfor kunne påvirke de fleste av kroppens funksjoner.

Du lærer yin yoga øvelser, mindfulness og pusteteknikker.

Øvelsene gjøres avslappet, og holdes i 3-5 minutter


Yin Yang Fusion Yoga

Her kombineres yin og yang yoga.

I første halvdel av klassen praktiserer vi yin yoga. Her er fokuset på å åpne og stresse/tøye kroppens bindevev. Bindevevet er som et helhetlig nettverk som omfatter og påvirker alt i kroppen vår. Ved å praktisere yin yoga sørger vi for at bindevevet stadig regenerer seg. Vi blir mer fleksible og får økt energi. Hovedfokuset er på området mellom skuldre og knær, lår, bekken, hofter, ryggsøyle og skuldre. Yin-delen avsluttes med hvile i savasana.

I andre delen av klassen praktiserer vi yang yoga. Vi tilpasser yogapraksisen vår (Hatha Yoga asanaer/posisjoner) til årstidene. Hver årstid har sine egne egenskaper og påvirkning på alt i naturen, også oss mennesker. Kunnskap om dette samspillet og energiflyten hentet fra tradisjonell kinesisk medisin (TCM) er sammen med yoga et fantastisk verktøy for å skape en helsefremmende og målrettet hjemmepraksis.


Soft Yoga

Soft Yoga passer for deg som trenger en yogapraksis som tar spesielt hensyn til muskel- og skjelettplager (F.eks. reumatiske lidelser, div smerte og/eller betennelsestilstander, belastningsskader, forkalkninger og slitasje.)

Soft Yoga passer for deg som er ny med yoga og som vil ha en ekstra "myk" start.

Øvelsene er rolige og langsomme med fokus på å minske belastning på utsatte deler av skjelett og ledd, samtidig som muskler beveges, strekkes og sirkuleres.

Oppmerksomt nærvær/Mindfulness, sirkulasjon, lett belastning, hvile og avspenning er beskrivende stikkord for en slik klasse.


Ta kontakt på telefon: 97097886 eller mail: post@energiflyt.no eller may.kunz@hotmail.com for en uforpliktende samtale om de forskjellige mulighetene.